Nowoczesne urządzenia kuchenne pozwalają szybko i higienicznie przygotować nawet skomplikowane dania. Warto zaopatrzyć się na przykład w rozdrabniacz z funkcją siekania i szatkowania. Ten sprytny sprzęt ma bardzo wiele zastosowań - pomoże szybko pokroić warzywa do sałatki, zetrzeć ziemniaki na placki czy zmielić orzechy do ciasta. Ostrza ze stali nierdzewnej dokładnie rozdrobnią i poszatkują nawet twardsze produkty.

Przy pomocy takiego urządzenia można z łatwością wyczarować hummus, pesto, guacamole, rozmaite pasty kanapkowe czy zupki dla dziecka. Wystarczy dosłownie kilka minut, by uzyskać pożądaną konsystencję. Na rynku istnieje wiele modeli siekaczy - który wybrać, by nie żałować zakupu?

Pojemna szklana misa

Warto wybrać model rozdrabniacza zaopatrzony w szklaną misę, wyjątkowo odporną i masywną, a przy tym łatwą do utrzymania w czystości. Poza tym szkło to przyjazny, ekologiczny materiał, mile widziany w każdej nowoczesnej kuchni. Naczynie o pojemności 1,5 litra pozostawia duże pole manewru i pozwala przygotować solidną porcję siekanych produktów.

Pozostałe elementy urządzenia zazwyczaj wykonane są ze stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego, odpornych na uszkodzenia mechaniczne i wstrząsy. Praktyczna podkładka zapobiega ślizganiu się rozdrabniacza podczas pracy, dzięki czemu zwiększa się bezpieczeństwo użytkowania.

Regulacja obrotów

Przy wyborze sprzętu należy zwrócić uwagę, czy posiada on regulację obrotów. Jest to niezmiernie przydatna funkcja, która pozwala uzyskać dokładnie taki stan rozdrobnienia, jakiego w danym przypadku potrzebujemy. Tym sposobem można otrzymać strukturę bardziej lub mniej ziarnistą, drobniej lub grubiej poszatkowaną.
Urządzenie wydaje się niezastąpione podczas codziennej obróbki owoców i warzyw, a także orzechów czy ziaren. Stanowi cenną pomoc dla każdego kucharza, zarówno profesjonalisty, jak i amatora. Siekacz można zakupić w naszym sklepie internetowym, polecamy na przykład model TSA3227. Z pewnością okaże się dobrym, przynoszącym kulinarną satysfakcję wyborem.