Domowe, ciepłe, chrupiące i aromatyczne gofry zawsze wtedy, kiedy masz na nie ochotę? Tak, to możliwe, trzeba tylko zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt i już można wypiekać słodkie lub wytrawne placuszki. Podstawą udanej produkcji jest odpowiednia gofrownica, podpowiadamy, jaką najlepiej wybrać.

Urządzenie powinno mieć odpowiednio dużą moc, na przykład 2000 W, żeby praca przebiegała szybko i sprawnie, a nasze wafle dojrzewały w optymalnej temperaturze. Oczywiście nagrzewać może się tylko wnętrze, powłoki zewnętrzne i uchwyty pozostają chłodne, dzięki czemu nikt się nie oparzy przez nieuwagę. Ponieważ gusta są różne i niektórzy wolą ciasto bardziej chrupiące, a inni miękkie, przyda się odpowiednia regulacja parametrów pieczenia. Wskaźniki temperatury poinformują o gotowości urządzenia do pracy.

Nieprzywierające płyty grzewcze

Elementem gofrownicy, który decyduje o jakości wafla, są płyty grzewcze. Niezmiernie ważny jest fakt, aby ciasto do nich nie przywierało, tylko swobodnie odchodziło, po uzyskaniu charakterystycznej powierzchni w kratkę. Z pewnością docenicie to podczas czyszczenia sprzętu.

Im głębsze płyty, tym grubszy i bardziej treściwy wypiek. Istnieją wersje urządzenia pozwalające uzyskać dwa, a nawet cztery gofry za jednym użyciem. Można więc szybko przyrządzić poczęstunek dla gości, podwieczorek dla domowników czy słodką niespodziankę podczas kinder party.

Mocna i estetyczna obudowa

Liczy się nie tylko środek, ale też obudowa gofrownicy, która powinna odznaczać się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Wysoka jakość materiałów, takich jak stal nierdzewna i tworzywo sztuczne sprawi, że urządzenie będzie odporne na pęknięcia, zarysowania i inne usterki. Gumowe nóżki zapewnią stabilność i zapobiegną przesuwaniu się opiekacza.

Oczywiście ważne jest też to, żeby sprzęt estetycznie się prezentował, czy to na blacie w kuchni, czy podczas przyjęcia w ogrodzie, po prostu cieszył oko. Gofrownicę spełniającą opisane kryteria mogą Państwo wybrać w naszym sklepie internetowym.